vervoer en locaties


Locaties en vervoer

Het startpunt voor beide dagen is het studiecentrum Hasselt. De hoofdstad van Belgisch Limburg is zowel per openbaar vervoer als met de auto goed te bereiken. Ook parkeren is geen probleem, er is namelijk een grote ondergrondse parkeergarage op een 150m van het studiecentrum.

De eerste dag bezoeken we na de lezing het Emile Van Doorenmuseum in Genk. Het museum is met openbaar vervoer en een kleine wandeling goed bereikbaar maar het vraagt een relatief lange reistijd van zo een drie kwartier. We hebben daarom besloten, indien mogelijk, iedereen met carpoolen ter plaatse te krijgen. Het is dus van belang dat u bij de inschrijving ons per mail aangeeft of u met openbaar of met eigen vervoer naar Hasselt afreist. 

Op het terrein van het museum is een kleine parkeerplaats voor een 20-tal auto’s. Op een paar honderd meter afstand is er een rusthuis waar voldoende parkeerplaats aanwezig is. Het adres voor de navigatie: Henri Decleenestraat 21 3600 Genk België. 

Na het bezoek aan het museum zullen we weer met carpoolen naar C-Mine gaan. Dit is per auto maar een paar minuten. Op de terreinen van C-mine is parkeren geen probleem en bovendien gratis. Voor de navigatie : het adres is Evence Coppéelaan 91 3600 Genk België.

Het bezoek aan C-mine is tegelijkertijd de afsluiting van de dag. Na een kort gezellig samenzijn en uitdelen van de certificaten voor de deelnemers die alleen de eerste dag meedoen keert de rest terug naar Hasselt. Dit zal ook voor zover mogelijk gebeuren door middel van carpoolen. Indien dit niet mogelijk mocht zijn, er zijn tussen C-mine en Genk/Hasselt goede verbindingen met het openbaar vervoer.

Elke deelnemer zullen we uitgebreide documentatie met routebeschrijvingen sturen, ongeacht of deze met openbaar of eigen vervoer reist. Bezoek regelmatig de site vor de laatste stand van zaken.

De tweede dag begint ook weer in het studiecentrum Hasselt. De deelnemers die alleen de tweede dag meedoen beginnen met een lezing en de rest krijgt een rondleiding in de gebouwen van de voormalige Oude Gevangenis, waar ook het studiecentrum gevestigd is.

Na de lunch is er het bezoek aan het Jenevermuseum. Dit bevindt zich in een parallelstraat tegenover de oude gevangenis. Er hoeft dus niet gereisd te worden. Na het bezoek worden alle resterende certificaten voor de uren CW-debat uitgereikt en kan men nog een bezoek brengen aan de stad of de omgeving.