Het is zover, alle zaken rond het symposium zijn rond en vanaf nu kan er ingeschreven worden en zullen we u als lezer regelmatig berichten over relevante literatuur en achtergrondinformatie, ontwikkelingen rond het symposium en  nog veel meer. Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwtjes, wordt dan volger van onze site!

Het thema  van dit symposium is ‘de mens als verhaal’. Tijdens het symposium onderzoeken we op welke manier verhalen een rol kunnen spelen bij de vorming van de menselijke identiteit. Dit thema zal vanuit verschillende invalshoeken belicht worden.

Dagvoorzitter is Jeroen Vanheste en daarnaast hebben wij een drietal sprekers die garant staan voor een hoog academisch niveau en een onderhoudende en leerzame dag. De sprekers zijn prof. dr. Christien Brinkgreve, auteur van het boek Vertel. Over de kracht van verhalen en emeritus hoogleraar sociale wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Verder zal ook prof. Gerben Westerhof, als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Twente en tevens directeur van het Levensverhalenlab een bijdrage leveren. Zijn expertisegebied is onder andere de rol van verhalen bij de identiteitsontwikkeling. Tenslotte zal prof. dr. Helma van Lierop, hoogleraar jeugdliteratuur aan de universiteit van Tilburg de afsluitende lezing verzorgen. Prof. dr. van Lierop doet onderzoek naar jeugdliteratuur in relatie tot autobiografisch schrijven ( life writing).

Het beloofd dus, zoals reeds gezegd, een zeer gevarieerde en leerzame dag te worden met een hoog kwaliteitsgehalte. Door de interdisciplinaire opzet van het symposium is deze dag niet alleen interessant voor studenten Cultuurwetenschappen, maar ook voor studenten Sociale Wetenschappen en voor studenten Psychologie. Ook introducés, studenten en niet-studenten zijn van harte welkom.

Voor meer informatie kunt terecht bij onze nieuwsbrief . Deze kunt u inzien via de volgende link: nieuwsbrief september 2015

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.