Herman Simissen in gesprek met Lennert Savenije


Dinsdag 22 juni, van 20.30 tot 21.30, presenteren de ValC-hof Projectgroep en de Alluminivereniging van de Open Universiteit een gesprek van Herman Simissen met Lennert Savenije. 

Lennert Savenije (*1985) promoveerde in 2018 te Nijmegen op zijn studie Nijmegen, collaboratie en verzet. Een stad in oorlogstijd. Dit proefschrift werd in 2019 bekroond met de Prof. Van Winterprijs voor het beste boek op het terrein van de lokale en regionale geschiedenis in Nederland. Centraal in het boek staat de vraag, hoe de bevolking van Nijmegen zich tijdens de Tweede Wereldoorlog verhield tot de Duitse bezetter, waarbij de polen ‘collaboratie’ en ‘verzet’ de uitersten waren, waartussen zich een breed gebied bevindt. Op dinsdag 22 juni om 20.30 uur spreekt Herman Simissen met Lennert Savenije over zijn boek.

Aanmelden met vermelding van mailadres kan tot 17 juni 2021 door te klikken op deze link, https://avou.nl/agenda/interview-met-lennert-savenije-op-dinsdag-22-juni/  Deelname is gratis. U krijgt tijdig, op het doorgegeven mailadres, een inloglink toegestuurd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.