Boekpresentatie “Animo: een kleine filosofie van het spelende leven”


Dinsdag 19 januari van 20.30 tot 21.30 presenteren de ValC-hof Projectgroep en de Alluminivereniging van de Open Universiteit de boekpresentatie van :

Animo: een kleine filosofie van het spelende leven 

In oktober verscheen het nieuwe boek Animo van dr. Jeroen Vanheste. Jeroen Vanheste maakt deel uit van de faculteit Cultuurwetenschappen (vakgroep Filosofie en geschiedenis) van de Open Universiteit. Dit boek is een pleidooi voor het spel als een vorm van levenskunst: het bevat een kleine filosofie van het spelende leven. Een spelend leven is een leven met smaak, stijl, plezier, bezieling en enthousiasme, kortom: met animo

De mens is een speler: je kunt als mens op een eigen speelse manier vorm geven aan je leven. Die eigen vormgeving heeft bijvoorbeeld te maken met de rituelen waarmee je je leven inricht, de manier waarop je het spel van de liefde speelt, je gevoel voor humor en je individuele stijl. Ons leven bestaat voor een groot deel uit dagelijkse verplichtingen, zoals studeren, werken en zorgen voor jezelf en anderen. Alleen door aandacht te besteden aan jezelf, je relaties en je persoonlijkheid, kun je extra glans aan je leven geven. Daarvoor is het nooit te laat: ongeacht je leeftijd blijft het altijd mogelijk om het leven al spelend en als een kunstwerk te benaderen. 

Op 19 januari gaat Jeroen Vanheste in gesprek met zijn collega Herman Simissen, die hem zal bevragen over de achtergronden en inhoud van zijn boek. De lezing is digitaal bij te wonen.

Aanmelden met vermelding van mailadres kan tot 12 januari 2021. Deelname is gratis. U krijgt tijdig, op het doorgegeven mailadres, een inloglink toegestuurd.

Aanmelden kan door gebruik van deze link:

Animo

Neem met vragen of opmerkingen gerust contact met ons op via cwvalchof@hotmail.com.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.