symposia van ValC-hof

In de loop van de tijd heeft ValC-hof een aantal zeer succesvolle symposia georganiseerd. Hieronder een greep uit de symposia van de laatste jaren:

In 2016 was ‘Angst’ het overkoepelende thema. De mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest (anonymus) Deze dichtregel lijkt meer dan ooit van toepassing op de huidige Nederlandse samenleving. We lijken overal bang voor te zijn.  Waar komt dan die angst dan vandaan? En is deze angst terecht?  Dat is de vraag die we in dit symposium onderzocht hebben.

 

 In 2015 onderzochten we tijdens het symposium Vertel! De mens als verhaal op welke manier verhalen een rol kunnen spelen bij de vorming van de menselijke identiteit.

   In 2014 was het symposium Het gaat slecht, maar verder gaat het goed, gewijd aan de jaren van de wederopbouw in Nederland , waarbij de nadruk kwam te liggen op de jaren 1945-1955.

cropped-poster-symposium_kaalslag_concept-correctie-2  Het symposium van  december 2013 was gewijd aan het thema Kaalslag! Literatuur, kunst en cultuur onder druk.  Wilt u meer weten over dit symposium, klik dan op het logo of de link.

cropped-logo-fake1  In 2012 was kunstvervalsing het thema van het jaarlijkse symposium, wilt u meer weten over dit symposium, klik dan op het logo of de link.

Mocht u op- of aanmerkingen hebben op de inhoud van deze informatie kunt u altijd contact opnemen via cwvalchof@hotmail.com.