Het heeft wat geduurd, maar nu gaat de literatuurgroep vannValC-hof echt van start. Er zijn nu genoeg potentiële deelnemers zodat het loont om te beginnen met plannen. De beoogde begindatum is 16 maart 2017.

Afbeeldingsresultaat voor Een verlangen naar ontroostbaarheidWe beginnen met ‘Een verlangen naar ontroostbaarheid’ van Patricia de Martelaere. Het boek is via de DBNL te lezen.

Het boek bevat twaalf essays over wezenlijke onderwerpen als leven en dood, kunst, schrijven, spreken en lezen, over de kleur van klanken, over fictie in de literatuur en over het dagboek en de dood.

Herman de Coninck schreef in Nieuw Wereldtijdschrift: ‘Patricia de Martelaere is de enige filosofe in dit taalgebied die van filosofie niet alleen iets academisch, iets begrijpelijks, maar ook iets aangrijpends kan maken.’

Patricia de Martelaere (Zottegem, 1957) is schrijfster en filosofe. Ze werd bekroond met de Belgische Staatsprijs voor Literatuur en publiceerde vier romans, een dichtbundel en drie essaybundels. Haar in 2005 verschenen roman Het onverwachte antwoord stond op de shortlist van de Ako Literatuurprijs, de Libris Literatuurprijs en de Gouden Uil. Een verlangen naar ontroostbaarheid werd in 1994 bekroond met de J. Greshoffprijs.

Iedereen die interesse heeft om deel te nemen aan deze editie van onze ‘leesclub’ is van harte welkom en kan zich aanmelden via cwvalchof@hotmail.com.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.