Filosofiegroep bespreekt ‘De opstand van de massamens’


Op 25 september vond de eerste bijeenkomst van de filosofiegroep van ValC-hof plaats. Op het programma stond de keuze van het te bespreken boek voor dit collegejaar. Op de shortlist stonden Paul Ricoeur, Hannah Arendt en Ortega y Gasset. Criteria waren onder andere beschikbaarheid in het Nederlands of Engels van de werken, de actualiteit van het onderwerp en de toegankelijkheid. Uiteindelijk werd gekozen voor De opstand van de De opstand van de massamensmassamens van Ortega y Gasset, dat onlangs opnieuw werd uitgegeven en waarvoor ook een hernieuwde belangstelling bestaat. Het werk is zeer toegankelijk en voor het lezen en bespreken is geen speciale voorkennis vereist.

Het is nog steeds mogelijk om zich aan te melden voor deelname. Dit kan door een berichtje te sturen naar cwvalchof@hotmail.com. De volgende bijeenkomst is op 23 oktober. De andere bijeenkomsten voor 2015 staan  vermeld in de agenda. Indien u volger wordt blijft u niet alleen op de hoogte van alle activiteiten van de filosofiegroep of alles wat ValC-hof betreft maar ook van vele andere zaken rondom cultuur en cultuurwetenschappen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.