Excursie 2017


Studievereniging ValC-hof van studiecentrum Nijmegen organiseert een excursie op 18 en 19 mei 2017 naar industrieel cultureel erfgoed in Hasselt en Genk in Belgisch Limburg. Vanuit het studiecentrum Hasselt(B) van de OU worden in het kader van de cursus Cultureel Erfgoed (C18211) zowel voorbeelden van hergebruik van markante industriële en overheidsgebouwen als de herinrichting van een complete stadswijk onder de loep genomen. Met deelname zijn ook uren te verdienen voor de cursus CW-debat (C53211). Het betreft een tweedaagse excursie waarvoor in totaal 12 uren kunnen behaald worden.
Om zoveel mogelijk studenten de kans te geven om mee te doen kan er ook gekozen worden om slechts één van de twee dagen deel te nemen, waarbij telkens 6 uren voor CW-debat kunnen behaald worden. Men kan dan kiezen voor de eerste dag met bezoek aan het industriële en pre-industriële verleden van Genk of voor de tweede dag in Hasselt met bezoeken aan de Oude Gevangenis en het Jenevermuseum en de omliggende, vroegere volkswijk. In het eerste gebouw is tegenwoordig, heel toepasselijk, de rechtenfaculteit van de UHasselt gevestigd. Ook het studiecentrum van de Open Universiteit heeft hier haar lokalen. Op beide dagen zal dr. Pieter de Bruijn zijn lezing geven in de voormiddag.
De kosten bedragen € 27,50 per dag. Leden van ValC-hof krijgen een korting van € 2,50 per dag. Inbegrepen zijn de kosten voor de gidsen, entreegelden en de lunch. Vervoer en eventuele overnachting zijn voor eigen kosten. Het studiecentrum Hasselt is goed te bereiken via het openbaar vervoer.

Onder de kop van deze pagina vindt u in de menubalk op deze site de pagina’s met alle details over locatie/vervoer en inschrijven. In de loop van de komende weken tot aan de dag van de excursie zal nog een hele brok achtergrondinformatie op de site gezet worden.