Herman Simissen in gesprek met Alex RuttenOnder de titel ‘Jan Foudraine. Psychotherapeut, onderzoeker, schrijver’ publiceerde dr. Alex Rutten onlangs een biografie van Foudraine. In een online-gesprek gaat Herman Simissen met Alex Rutten in op leven en werk van Foudraine, als ook de ervaringen van de biograaf met het schrijven van dit boek. Dit gesprek vindt plaats op dinsdag 11 januari, om 20.30 uur. Het interview wordt georganiseerd door projectgroep ValC-hof in samenwerking met de AVOU en is online live te volgen. Inschrijven kan via deze link.

De Nederlandse psychiater Jan Foudraine (1929-2016) werd in 1971 op slag beroemd door de publicatie van zijn boek Wie is van hout?. Foudraine werd door dit boek een boegbeeld van de antipsychiatrie in het land, de beweging die sterke kritiek had op destijds gangbare omgang met psychiatrische patiënten. Zij werden immers weggezet als wezenlijk “anders” dan niet-zieke mensen, waar volgens Foudraine vooral sprake was van een glijdende schaal, waarop psychiatrische patiënten veel dichter bij de niet-zieken staan dan werd aangenomen. Tot veler verbazing vertrok Foudraine na zijn onverwachte succes voor een lang verblijf naar India, waar hij een leerling werd van Bhagwan Sri Rajneesh. Eenmaal teruggekeerd naar Nederland, kenmerkte zijn kijk op de psychiatrie zich door een opmerkelijke hang naar mystiek. 

Deelname is gratis. Aanmelding, met opgave van uw mailadres kan via deze link

U krijgt tijdig een inlog link op uw mail toegestuurd. Aanmelden kan tot 7 januari 2022. Met vragen kunt u mailen naar cwvalchof@hotmail.com

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.